AT
YOUR
SERVICE.

Ενδοδοντικές και Περιοδοντικές Θεραπείες

Ενδοδοντικές Θεραπείες

Πότε χρειάζομαι ενδοδοντική θεραπεία;

Η ενδοδοντική θεραπεία κρίνεται απαραίτητη όταν ο πολφός του δοντιού τραυματίζεται. Ο πολφός του δοντιού είναι ένας μικρός ιστός στο κέντρο του δοντιού, σαν μια μικρή κλωστή. Ο πολφός μπορεί να καταστραφεί μετά από:

Όταν ένας κατεστραμμένος ή μολυσμένος πολφός δεν υποβληθεί σε έγκαιρη και σωστή ενδοδοντική θεραπεία, δημιουργείται απόστημα στη ρίζα του δοντιού, προκαλώντας έντονο πόνο.

Τι περιλαμβάνει η ενδοδοντική θεραπεία;

Ο τραυματισμένος πολφός αφαιρείται και ο οδοντίατρος τροχίζει, καθαρίζει και καλύπτει το σημείο του δοντιού που είναι κενό, απομονώνοντας έτσι τον ριζικό σωλήνα. Παλιότερα, στο σημείο αυτό, το δόντι έπρεπε να αφαιρεθεί. Σήμερα, η ενδοδοντική θεραπεία προλαμβάνει την εξαγωγή του δοντιού, καθιστώντας το λειτουργικό για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.

Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση θήκης, η οποία στοχεύει στη διατήρηση της καλής εμφάνισης του δοντιού και της μέγιστης λειτουργικότητάς του.

Πόσο διαρκούν οι θήκες μετά την ενδοδοντική θεραπεία;

Αυτό εξαρτάται από τον ασθενή! Ένα δόντι που έχει υποστεί ενδοδοντική θεραπεία μπορεί να παραμείνει λειτουργικό για πάντα, δεδομένου ότι ο ασθενής το φροντίζει συστηματικά. Η καλή στοματική υγιεινή πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα, καθώς τα δόντια αυτά εξακολουθούν να απειλούνται από την τερηδόνα και άλλες παθήσεις.

Περιοδοντικές Θεραπείες

Η περιοδοντολογία περιλαμβάνει όλες τις θεραπείες που αφορούν στην αντιμετώπιση των νόσων του περιοδοντίου, αλλά και στην αντικατάσταση ολικά κατεστραμμένων δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα.

Ποιες ασθένειες καταπολεμά η περιοδοντολογία;

Τα συχνότερα νοσήματα που εντοπίζονται στους περιοδοντικούς ιστούς είναι η περιοδοντίτιδα και η ουλίτιδα. Αυτές οφείλονται σε ένα στρώμα βακτηρίων και μικροβιακής πλάκας που αναπτύσσεται γύρω από το δόντι.

Ποια είναι τα συχνότερα συμπτώματα;

Μεταξύ των συμπτωμάτων που οδηγούν σε περιοδοντολογικές θεραπείες είναι:

Ποιες είναι οι κύριες περιοδοντολογικές θεραπείες;

Οι περιοδοντολογικές θεραπείες μπορεί να είναι συντηρητικές ή χειρουργικές.

  1. Συντηρητική Θεραπεία: Με τη χρήση κατάλληλων συσκευών και εργαλείων, πραγματοποιείται σταδιακή αφαίρεση της πλάκας και της πέτρας που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το δόντι. Μερικές φορές απαιτείται τοπική αναισθησία. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 2-4 ραντεβού και είναι ανώδυνη, αφού η επούλωση είναι ασυμπτωματική.
  2. Χειρουργική Θεραπεία: Όταν η πέτρα έχει εισχωρήσει στη ρίζα του δοντιού και δεν μπορεί να απομακρυνθεί σωστά με συντηρητικές μεθόδους, τότε κρίνεται απαραίτητη η χειρουργική διάνοιξη της περιοχής. Ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, κρίνεται απαραίτητη η τακτική και καλή καθαριότητα των δοντιών, με στόχο να διατηρηθούν τα δόντια για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς;

1.        Στη MEDIADENT θα ελέγξουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

2.        Θα  σας ενημερώσουμε απλά και κατανοητά για τη διαδικασία αντιμετώπισης και το αληθινό κόστος.

3.        Θα σας προσφέρουμε την κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία για την ολοκληρωμένη θεραπεία και

4.        Θα σας εξηγήσουμε πώς οι περιοδοντικές παθήσεις δεν θα σας ταλαιπωρήσουν ξανά

Εσείς απλά επικοινωνήστε μαζί μας στο 2315 553 545 ή κάντε κλικ εδώ