ARTICLE

5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να καθυστερείτε να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο

Η οδοντιατρική υγεία είναι σημαντική, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αναβάλουν τη διπλή ετήσια επίσκεψη.

Λόγοι όπως η ταλαιπωρία, ο φόβος ή τα οικονομικά συχνά αναφέρονται ως οι λόγοι για την καθυστέρηση των ραντεβού στοματικής υγιεινής, αλλά μακροπρόθεσμα δεν λειτουργεί ποτέ υπέρ σας το να παραμελήσετε ένα ραντεβού στον οδοντίατρο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να κρατήσετε τις επισκέψεις σας συνεπείς και εγκαίρως.

1. Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο τώρα μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και προβλήματα στο μέλλον

Όταν μιλάμε για τον οδοντίατρο ένας γνωστός κανόνας είναι: όσο περισσότερο καθυστερείτε, τόσο περισσότερο πληρώνετε. Αυτό που θα μπορούσε να είναι ένας απλός καθαρισμός των δοντιών μπορεί να εξελιχθεί σε μια πιο επεμβατική διαδικασία, όπως η πλήρωση κοιλοτήτων, εάν δεν ληφθεί μέριμνα κατά τρόπο συνηθισμένο. Έτσι, ενώ ίσως προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα βραχυπρόθεσμα παρακάμπτοντας την προγραμματισμένη επίσκεψη, μακροπρόθεσμα μπορεί να καταλήξετε αντιμετωπίζοντας  πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο, χρήμα και ενόχληση προγραμματίζοντας τα πράγματα νωρίτερα ή καλύτερα ακόμα, αποτρέποντας τα προβλήματα από την αρχή.

2. Αν περιμένετε μέχρι να υπάρξει πόνος, είναι πιθανώς ήδη ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα

Ένας ατυχής λόγος που κάποιοι οι άνθρωποι σταματούν να πηγαίνουν στον οδοντίατρο είναι ότι απλά δεν νομίζουν ότι έχουν λόγο να το κάνουν. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει πραγματικά μέσα στα στόματά μας και όσο τα πάντα είναι φυσιολογικά και ανώδυνα, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η αλήθεια του θέματος είναι ότι μόλις αισθανθείτε πόνο, πιθανότατα δεν έχετε ένα απλό πρόβλημα. Με την επίσκεψη στον οδοντίατρο πολύ πριν αισθανθείτε οποιοδήποτε πόνο, δίνετε στο στόμα σας την καλύτερη προστασία από τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

3. Ένα υγιές στόμα συνδέεται με ένα υγιές σώμα

Πιστέψτε το ή όχι, ένα υγιές στόμα είναι το κλειδί για να έχετε ένα υγιές σώμα. Εάν το στόμα σας έχει μολυνθεί, είναι πολύ πιθανό ότι η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί μέσα από το υπόλοιπο σώμα σας. Η Αμερικανική Ακαδημία Περιοδοντολογίας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι συνθήκες όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η αρθρίτιδα, οι καρδιακές παθήσεις και ακόμη και οι πρόωρες γεννήσεις ή διακοπές εγκυμοσύνης μπορούν να οφείλονται στην ασθένεια των ούλων.

4. Ακόμη και οι χρήστες της οδοντοστοιχίας πρέπει να ελέγχονται τακτικά για την πρόληψη των ασθενειών

Αν φοράτε οδοντοστοιχίες, αυτό δεν σας απαλλάσσει από την ανάγκη για έλεγχο από τον οδοντίατρο σχετικά με λοιμώξεις του στόματος. Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο εξακολουθούν να είναι απαραίτητες για να βεβαιωθείτε ότι οι οδοντοστοιχίες εξακολουθούν να ταιριάζουν σωστά. Η φροντίδα των οδοντοστοιχιών σας μπορεί να τις βοηθήσει να διαρκέσουν περισσότερο και να σας εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα. Ο οδοντίατρός σας θα ελέγξει επίσης για σημάδια από σοβαρές ασθένειες του στόματος, όπως ο καρκίνος. Περισσότερο από την υγεία των δοντιών σας μας ενδιαφέρει η γενική υγεία σας.

5. Αξίζετε την ηρεμία και την αυτοπεποίθιση ενός υγειούς, καθαρού χαμόγελου

Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να σταματήσετε τις κανονικές οδοντιατρικές επισκέψεις είναι το πόσο καλά θα σας κάνει να νιώσετε. Σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει το παιχνίδι «τι γίνεται αν…» με τον εαυτό του, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία του. Η τήρηση ενός σταθερού χρονοδιαγράμματος οδοντιατρικών επισκέψεων θα σας δώσει την ηρεμία, γνωρίζοντας ότι φροντίζετε τα δόντια σας. Θα έχετε επίσης το επιπλέον όφελος από την απόλαυση αυτού του καθαρού, φρέσκου αισθήματος που λέει «μόλις είδα τον οδοντίατρο». Κάνετε λοιπόν μια χάρη στον εαυτό σας και προγραμματίστε δύο ετήσιους ελέγχους οδοντιάτρου.

Η ομάδα οδοντιάτρων της Mediadent είναι έτοιμη να σας φροντίσει.